fredag 29. juni 2012

Vi er i Afrika!


Hei og hopp!

På grunn av fullt program og lite tilgang til nett har vi ikke hatt mulighet til å blogge før nå. Vi har vært her nesten en uke og vi har rukket å gjøre en del allerede. Vi hyer er nede sammen med andre distriktsteam fra Bergen, Trondheim og Oslo samt et sommerteam, så vi er en god gjeng på 27 stykker + fire ledere.

På mandag hjalp vi til med å gjøre klart til East-African Cup. Det er en cup for ungdommer som blant andre CHRISC er med på å arrangere i Moshi, Tanzania. Lag fra 6-7 land i Øst-Afrika møtes for å spille enten fotball, volleyball eller sitting-volley Etter lunsj dro vi til der man begynner å gå opp til Mt. Kilimanjaro og fikk en kort omvisning der. Etterpå dro vi til en landsby der Chagga-stammen holder til. På 1800-tallet var denne stammen i krig med Masaiene (en annen stamme) og de gravde da et underjordisk tunnelsystem med huler hvor de kunne gjemme seg når Masaiene kom. Dette tunnelsystemet var fire kilometer langt og med mange huler der man kunne sove og lage mat. De tok til og med dyrene med ned slik at Masaiene ikke skulle ta de med seg. Dette tok det 54 år å bygge! Vi fikk en liten omvisning og det var ganske kult! Vi gikk også ned en ganske bratt sti for å se på et imponerende fossefall.

På tirsdag hjalp vi til med registrering av deltakere på den skolen de skulle bo. Detter var til tider ganske kaotisk, men det gikk stort sett greit. På kvelden var vi med på åpningsshowet som ble holdt på skolen. Der var det taler, litt underholdning og et korps som spilte nasjonalsangene til alle landene som var representert. Vi ble alle overrasket da de begynte å spille nasjonalsangen vår! Det var en spesiell opplevelse å få synge Ja, vi elsker i Afrika.

Onsdagen begynte EA-cup og før og etter lunsj var vi på de ulike banene og så kamper. Vi fikk muligheten til å se på sitting volley som var med for første gang i år. Sitting volley er volleyball bare at man sitter på bakken. Her er det noen lag som kun består av spillere som er funksjonshemmede og det var gøy å se på. De var veldig flinke og slo også lag med funksonsfriske spillere. Vi var også så heldige å få se den snødektetoppen av Kilimanjaro over skyene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar